Anthony Scaramucci zegt dat Bitcoin „net zo veilig is als obligaties en goud“ na weddenschap van 310 miljoen dollar

Een fondsbeheerder uit New York, die deze maand veel geld in Bitcoin heeft gestoken, betwist in een opiniestuk de bullish case voor het activum.

Waarom Bitcoin de toekomst heeft

SkyBridge Capital mede-oprichter Anthony Scaramucci sprak zich uit over de bullish case voor Bitcoin in de komende jaren in een opiniestuk dat zondag werd gepubliceerd. Hij werd bijgevallen door de president en COO van de firma, Brett Messing, die de standpunten deelde.

Scaramucci kwam eerder deze maand in het nieuws nadat zijn bedrijf zijn Bitcoin Code Fund LP onthulde, een fonds dat meer dan $310 miljoen aan activa bezit, waarvan $25 miljoen van SkyBridge zelf is.

Op zondag sprak hij zijn overtuiging over de activa verder uit. „Beleggers scheppen Bitcoin op, dat vanwege zijn aard ongevoelig is voor inflatie. Door de wet van vraag en aanbod is Bitcoin een beperkt – en in-demand – activum,“ schreef Scaramucci, waarmee hij hulde bracht aan de deflatoire aard van het activum.

Hij voegde eraan toe dat de snelle groei van Bitcoin regeringen en regelgevende instellingen heeft doen opstaan en zich bewust is geworden van waar het digitale goed uiteindelijk heen gaat, zowel vanuit een regelgevende als een beschermende kant, zoals de vele risico’s die verbonden zijn aan de digitale munt.

In termen van dergelijke problemen, merkte Scaramucci op dat het US Office of Comptroller of Currency nu banken en custodians had geautoriseerd om cryptocurrency-diensten te verlenen – een zet waar nog niet zo lang geleden als 2017 aan werd gedacht – waardoor verschillende vertrouwensproblemen met betrekking tot de cryptomarkt werden geëlimineerd.

Hij voegde er in dit verband aan toe:

„Tot voor kort had Bitcoin, als investering, unieke en uitgesproken risico’s, maar dat is aan het veranderen, met nieuwe regels en voorschriften die een bredere institutionele adoptie hebben gestimuleerd.“

Scaramucci verklaarde verder dat Bitcoin, ondanks dat het zich in de „vroege adoptiefase“ bevond, relatief volwassen was geworden en nu „significante langetermijnwaarde“ bood.

Hoe goud deze strijd verliest

Scaramucci zei dat in de huidige marktomstandigheden, die in grote mate werden ondersteund door de Amerikaanse Federal Reserve, beleggers „Bitcoin opschepten“ als een bescherming tegen ongebreidelde, potentiële inflatie.

Hij stelde verder dat financiële instellingen als vermogensbeheerder Fidelity’s recente stappen in de Bitcoin-ruimte het investeren (voor particuliere en institutionele beleggers) „net zo veilig maken als het bezitten van obligaties en grondstoffen zoals goud.“

Wat de volatiliteit van Bitcoin betreft, Scaramucci schreef dat aspect toe aan de nieuwheid van de activaklasse en het gebrek aan regelgeving, eraan toevoegend dat de ongrijpbaarheid van de activa het nog waardevoller maakte.

„Je kunt altijd meer goud delven,“ eindigde hij.