Bitcoin, Monero, Dogecoin Prijsanalyse: 27 juni

27. Juni 2020 Von admin Aus

De afgelopen dagen is de prijs van Bitcoin gedaald tot bijna $9000, en zoals verwacht waren veel van de altcoins op de markt snel een afspiegeling van de prijsactie van ’s werelds grootste cryptocurrency. In feite zijn de prijzen van Bitcoin en populaire altcoins zoals Monero en Dogecoin sinds de vroege ochtend van 23 juni met aanzienlijke marges in waarde gedaald.

Bitcoin [BTC]

De prijs van Bitcoin, sinds de halvering, probeert de begeerde $10.000 te overschrijden. De aspiraties van de koningsmunt zijn echter voorlopig in de ijskast gezet. In de afgelopen vier dagen is de prijs met meer dan 7 procent gedaald, waardoor de koers van BTC op het moment van schrijven is gestegen naar $9177. Op het moment van schrijven had Bitcoin Lifestyle een marktkapitalisatie van $169 miljard en een 24-uurs handelsvolume van $17 miljard. Verder testte Bitcoin zijn sterke steun op $9.102 en als de koers een opwaartse trend zou doormaken, zou het waarschijnlijk weerstand ondervinden op $9.318.

De MACD-indicator onderging een paar dagen geleden een bearish crossover, maar stond op het moment van de pers op het punt om te keren, waarbij de MACD-lijn goed gepositioneerd was om langs de Signal line te gaan. De EMA-linten daarentegen waren over de koers afgerekend en bieden mogelijk weerstand.

Met betrekking tot de institutionele adoptie van Bitcoin wordt vaak gesproken over Grayscale. Interessant is dat Grayscale sinds de halvering van Bitcoin vorige maand 53.588 BTC heeft toegevoegd aan haar Bitcoin Trust, met alleen al in de afgelopen week bijna 20.000 BTC.

Monero [XMR]

Monero stond op de 16e plaats op de ranglijst van CoinMarketCap. Vergelijkbaar met de prijsactie van BTC, merkte Monero in de afgelopen vier dagen een daling van 5,2 procent op, waarbij de privacy centraal stond. In de perstijd werd Monero verhandeld bij $64, met een marktkapitalisatie van $1,1 miljard. De munt was zeer dicht bij het testen van de steun bij $63 en als de prijs in de komende dagen zou waarderen, kan het spoedig naar de verzetspunten bij $65 en $68 worden geleid.

De MACD-indicator zag er in de perstijd uit alsof hij op het randje van een bullish crossover stond, iets wat een teken van betere dagen voor de prijs van Monero zou kunnen zijn. Verder bleven de Bollinger Bands de verhoogde volatiliteit voor Monero opmerken.

Terwijl privacy munten hebben geprobeerd om afstand te nemen van illegale activiteiten, was Monero onlangs in het nieuws nadat een malware genaamd „Lucifer“ oude kwetsbaarheden in Windows systemen richtte op het installeren van een mijnbouwapplicatie die Monero zou ontginnen.

Dogecoin [DOGE]

Populaire meme-turned-cryptocurrency, Dogecoin, registreerde een bijna 10 procent daling van de prijs. In de perstijd werd Dogecoin getaxeerd op 0,0023 dollar met een marktkapitalisatie van 296 miljoen dollar. Er was een steunniveau bij $0.0022, met een belangrijk punt van weerstand bij $0.0024.

De Bollinger Bands bleven zich uitbreiden op de grafieken, wat duidt op een verhoogde volatiliteit in de markt, terwijl de RSI vast leek te zitten in de neutrale zone.